Társegyházközség
Eddig összesen 12648 látogató
Barkó Antal emlékszoba
„Ragyogjon fehéren és messzevilágítóan a három tornyú templom, de ragyogjon a hívek élete is, s legyen ez az eklézsia az Ormányság Siona.” /Barkó Antal/

Barkó Antal éppen száz évvel ezelőtt, 1914. október 16-án született Debrecenben. Lelkészi oklevelét 1936-ban szerezte. Ezt követően évekig a magyarországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) munkatársa. Az egyesület 1949-es feloszlatása után pályázta meg a lelkészi állást Sellyén, melyet 1990-ig töltött be. A templom 100 éves évfordulójára egyháztörténeti és néprajzi kiállítást rendezett. Most az ő tiszteletére alakítottunk ki emlékszobát újonnan felújított épületünkben, ahol 41 évig élt és dolgozott Barkó Antal, vagy ahogyan mindenki ismerte, Tóni bácsi.

A felújított kulcsosházban kialakított emlékszobában fotográfiákon idézzük fel Barkó Antal sellyei életét és szolgálatát, illetve kedvenc használati tárgyai és munkásságának bizonyítékai, egyházi iratok segítik felidézni alakját. 

A Sellyei Református Társegyházközség a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében részesült támogatásban, a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében.
A projekt az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásából valósult meg.
Az elnyert, vissza nem térítendő támogatás összege 27.350.731,- Ft. 
Feltöltő: WebAdmin 2015-05-17 21:58:05
}